SPF

A bőrbarrier​- azaz védőfunkciója

Bőrünk a legnagyobb szervünk, mely egész testünket beborítja és szervezetünk elsődleges védelmi vonalaként funkcionál. A bőrbarrier védőpajzsként segít védeni minket az irritáló anyagoktól és a külső hatásoktól. Ez a hidratáló réteg véd a légszennyezéssel és az UV-sugárzással szemben is. A károsodott vagy elvékonyodott bőrbarrier könnyebben beengedheti az irritáló anyagokat. A bőr védőrétegének támogatása és erősítése csökkentheti a vízhiányos bőr kialakulását, az érzékenységet, a bőröregedés jeleinek láthatóságát, valamint hozzájárul, hogy a bőr táplált, üde és ragyogó kinézetű legyen.

Értsük meg a bőrünk

A hatékony és tudatos bőrápoló rutin ott kezdődik, hogy megértjük a bőrünk és hogy mire is van szüksége. A bőr több rétegből épül fel. A külső réteget stratum corneumnak (szaruréteg) vagy felhámnak nevezik, mely egy téglaszerű szerkezetként működő része az epidermisznek. A "téglák" azaz a szarusejtek sejtközi lipidek, ceramidok, koleszterin és zsírsavak gondosan meghatározott arányából állnak. A sejtközi lipidek habarcsként működnek, összetartják a különböző elemeket. A ceramidok biztosítják a szükséges olajokat. Mindegyik elemnek meghatározott célja van és együtt dolgoznak, hogy a bőr védekezőképessége jól működjön.

Amikor ezek az elemek csökkennek vagy károsodnak, a bőrbarrier gyengülhet, ami miatt a bőr gyorsabban veszít a nedvességtartalmából. Emellett az erősteljesebb vegyi anyagok és az esetleges irritáló tényezők is megzavarhatják a bőr működését. A meggyengült védőréteg jelei a bőrszárazság, a fakó arcbőr, a gyulladás és az érzékenység.

Mitől gyengülhet meg a bőrbarrier?

A meggyengült védekezőképességnek számos oka lehet, például külső hatások, genetikai hajlam, életkor. A bőr védőrétege a kor előrehaladtával természetből fakadóan is gyengülhet azáltal, hogy a bőrsejtek is veszítenek a nedvességtartalmukból és a szervezetünknek is csökken a hidratáltsága.

Születéskor szervezetünk víztartalma 75%, mely a kor előrehaladtával csökken, ezáltal megjelennek a finom vagy mély ráncok és az öregedés látható jelei.

Az általunk választott bőrápoló termékek szintén befolyásolhatják a bőr optimális működését. Erős kozmetikai szerek használata, különösen azok, amelyek alkoholt és mesterséges illatanyagokat tartalmaznak, egyes esetekben a bőr kipirosodásához vagy kiszáradásához vezethetnek. Egyes bőrápoló készítmények bár segíthetnek a pattanásokra hajlamos és problémás bőr ápolásában, ugyanakkor gyengíthetik a bőr védőrétegét, és sebezhetőbbé tehetik az esetleges irritáló anyagokkal szemben. A meggyengült védőréteg támogatásához első lépésként tudnunk kell bőrünk milyen típusú és milyen problémái vannak. Ez segít a megfelelő bőrápolási termékek kiválasztásában.

Kozmetikumok, melyek támogatják a bőr védekezőképességét

A bőr táplálása és külső rétegének erősítése támogatja a bőr természetes egyensúlyát, növeli a rugalmasságát és ellenállóképességét a külső irritáló hatásokkal szemben. A jól működő védőréteg megtartja a nedvességet és a bőr hidratáltságát, ami láthatóan ragyogóbb és frissebb megjelenést eredményez. A hialuronsav és a három alapvető ceramid természetesen is megtalálható a bőrben, azonban a szintjük idővel csökkenhet. A hialuronsavval és három alapvető ceramiddal gazdagított formula egyszerre hidratál, valamint támogatja és erősíti a bőr természetes védőrétegét. Így a bőr jobb minőségű és üde megjelenésű lehet.

A bőrgyógyászok közreműködésével kifejlesztett CeraVe bőrápoló termékcsalád a bőr természetes védőrétegének támogatására és erősítésére összpontosít a hidratált, üde megjelenésű bőrért. Minden CeraVe termék három bőrazonos ceramidot (1, 3 és 6-II) és hialuronsavat tartalmaz. A hialuronsav a bőrben található természetes cukor, amely saját súlyának akár ezerszeresét is képes megtartani vízből. Kulcsfontosságú szerepe van a jól hidratált bőr számára. A CeraVe Multivesicular Emulsion® (MVE) technológiája lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok lassan szabaduljanak fel és tartós​ hidratálást biztosítva a bőrnek, akár 24 órán keresztül. A CeraVe bőrápolók nem tartalmaznak illatanyagot, érzékeny bőrre is alkalmas és nem tömíti el a pórusokat.

Első lépés: A CeraVe Hidratáló, tisztító krém gyengéden tisztítja meg a bőrt a friss és hidratált érzetért. Második lépés: a tisztítás után következik a CeraVe Hidratáló arckrém a bőr táplálásáért a három alapvető ceramiddal gazdagított összetételnek köszönhetően. Harmadik lépés testápolásra: CeraVe Hidratáló krém, mely intenzíven hidratálja a száraz és nagyon száraz bőrt.

Message
Download Chrome