SPF
A retinol az A-vitamin származéka, elősegíti a bőr természetes hámlási folyamatát, ezzel pedig finomítja és megújítja a bőr felszínét az apróbb és nagyobb ráncok, a bőrtextúra és az egyenetlen bőrtónus megjelenésének javításáért.

Fontos tudnivalók a retinolról

 • A retinol használatának elkezdésekor enyhe hámlás vagy bőrpír előfordulhat. Ha bármilyen mellékhatás vagy irritáció lép fel, az a legjobb, ha ritkábban használod addig, amíg a bőröd hozzá nem szokik. Ez például azt jelentheti, hogy eleinte minden harmadik este viszel csak fel retinolos szérumot, és ezt növeled fokozatosan minden második estére, majd minden estére, ahogy a bőröd toleranciája engedi. Retinol alkalmazásakor az is fontos, hogy kerüld el a szemmel és az ajakkal való érintkezését.

 • A retinol és a C-vitamin jótékony hatású összetevői lehetnek bármely öregedésgátló bőrápolási rutinnak. A C-vitamin szérum reggelente felvitele bőrfényesítő hatású és antioxidáns védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben. Egy retinolos szérum esti alkalmazása segíthet finomítani az apróbb és nagyobb ráncok megjelenését, a bőr textúráját, a pórusokat és a pattanások utáni nyomokat. Együtt használva a retinol és a C-vitamin átfogó megoldást biztosít számos bőrproblémára.

   
 • A retinol biztonságosan használható számos egyéb bőrápolási összetevővel együtt, bár fontos, hogy ne használj túl sok hámlasztó összetevőt az irritációk megelőzéséért. A retinol kiegészítheti a bőrfinomító szalicilsavat is.

   
 • A retinol több módon is segít javítani az apróbb és nagyobb ráncok megjelenését. Először is, gyengéd hámlasztással segít simítani és finomítani a bőr felületét. Az elhalt sejtek felhalmozódásának csökkentése által pedig a bőr ragyogóbb és egészségesebb megjelenését is elősegíti, kevésbé látható ráncokkal.

   
 • A retinol gyakran megtalálható a bőrápolási termékekben. A retinolos szérumot este a legjobb használni, mert tudjuk, hogy ez az összetevő a napfény hatására lebomlik, ami csökkenti a hatékonyságát. Ha bőrszárazság vagy irritáció lép fel a retinol használatának elkezdésekor, csökkentsd az alkalmazás gyakoriságát, amíg a bőröd hozzá szokik.

 • Egy fényvédő mindennapos használata minden bőrápolási rutin elengedhetetlen része. Amellett, hogy az év mind a 365 napján érdemes használni, a fényvédőt fontos legalább kétóránként újra felvinni, ha hosszabb időt töltesz a napon. Retinol használatakor fontos, hogy különösen ügyelj a fényvédelemre.

   
 • Egyszerűen fogalmazva, a retinol a bőrápolási összetevők retinoid családjának a része. Míg a legtöbb retinoid olyan gyógyszer, amelyekhez orvos által kiállított recept szükséges, a retinolos szérumok nem ilyenek. A retinolos készítmények között találhatók az életkor előrehaladásával összefüggő bőrproblémákra, például az apróbb és nagyobb ráncok valók, valamint a bőr textúrája, ragyogása, pórusai és akné utáni nyomok megjelenésének javítására valók is.

   
Message
Download Chrome