SPF
Face Az archidratálók nélkülözhetetlen részei a napi bőrápolásnak. skincare routine. A száraz bőrűek számára azonban különösen fontosak. A száraz bőrt a bőr legkülső rétegének nedvességvesztése okozza. Ez hámló, viszkető, érdes vagy feszülő érzetű bőrhöz vezethet. Az archidratálók segíthetnek megelőzni és enyhíteni ezeket az tüneteket azáltal, hogy hidratálják a bőrt, bezárják a nedvességet, és támogatják a bőr védőrétegét.

A CeraVe három alapvető ceramiddal és szabadalmaztatott MVE technológia alkalmazásával készült, száraz bőrre kifejlesztett arcápoló termékcsaládja többféleképpen fejti ki jótékony hatását a bőrre. Ezek közé tartozik, hogy segítenek fenntartani a bőr természetes védőrétegét, és egész nap folyamatosan hidratáló összetevőket biztosítanak. Nappali és éjszakai hidratálók, valamint testápoló tej és krém formulák közül válogathatunk, hogy segítsünk helyreállítani a bőr puhaságát, simaságát és egészséges kinézetét.

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Ha arra lennénk kíváncsiak, hogy hogyan néz ki a száraz bőr, egy egyszerű módszerrel megállapíthatjuk. Először is meg kell határoznunk a bőrtípusunkat. Ezt általában otthon is meg lehet tenni egy egyszerű megfigyeléssel. Kezdetnek mossuk meg az arcunkat egy kímélő arclemosóval, töröljük szárazra, és várjunk körülbelül 30 percet. Ha a bőrünk száraznak, érdesnek, hámlónak vagy érezhetően dehidratáltnak tűnik, és a finom ráncok hangsúlyosabbak lettek, akkor valószínűleg száraz a .bőrünk. Bőrünk feszülő, viszkető vagy kellemetlen érzetű lehet.

  Ne feledjük azonban: Mindenki bőre egyedi, ezért a legjobb, ha a bőrünk egyéni igényeivel kapcsolatos kérdésekkel egy szakképzett bőrgyógyászhoz fordulunk. (Ez különösen fontos, ha a száraz bőr fájdalommal jár, berepedezik, vérzik, vagy akadályozza a mindennapi tevékenységeink).
 • A száraz bőr kezelése a megfelelő bőrápolási termékek kiválasztásával kezdődik, és ebbe beletartozik az arcápoló hidratáló krém is. Szerencsére a száraz bőrre szánt termékeink segítenek abban, hogy az archidratáló kiválasztása egyszerű legyen. Formuláinkat bőrgyógyászokkal együttműködve kifejezetten a száraz bőr egyedi igényeinek, például a viszketésnek, a hámlásnak és az irritációnak a kezelésére fejlesztettük ki. A száraz bőrre való CeraVe archidratálók illatanyagmentesek, allergiateszteltek és nem komedogének (vagyis nem tömítik el a pórusokat). Három esszenciális ceramidot is tartalmaznak, amelyek segítenek fenntartani a bőr védőgátját, valamint olyan hidratáló összetevők is megtalálhatók bennük, mint a hialuronsav, a niacinamid, és a glicerin.
 • Számos előnye van annak, ha ceramidokat tartalmazó archidratálókat is beiktatjuk a napi bőrápolási gyakorlatunkba a száraz bőr esetében. A ceramidok olyanok, mint egy „ragasztó”, amely összetartja a bőrsejteket. Segítenek megőrizni a bőrbarrier épségét és egészségét, hogy az képes legyen a nedvességet bent tartani, a káros irritáló anyagokat pedig kívül rekeszteni. Több tanulmány, szerint az alacsonyabb ceramidszint összefüggésbe hozható bizonyos száraz bőrrel járó betegségekkel, például az ekcémával és a pikkelysömörrel.

  Ha többet szeretne megtudni a CeraVe ceramidjai mögött álló tudományos ismeretekről, látogasson el a The Ceramides Difference weboldalra.

 • A száraz bőr gyakori bőrprobléma, amely sok embert érint, de a száraz bőr súlyossága és gyakorisága egyénenként eltérő lehet. Van néhány olyan tényező, amely veszélyeztetheti a bőr védőgátjának működését, és potenciálisan hozzájárulhat a száraz bőr kialakulásához: a napnak való kitettség, a hideg hőmérséklet, az alacsony páratartalom és a túlzásba vitt fürdés. Bár a száraz bőr minden korosztályban előfordulhat, a 40 év felettieket nagy valószínűséggel gyakrabban érinti a Mayo Clinic kutatásai szerint.3
 • Javasoljuk, hogy naponta kétszer (reggel és este) használjunk száraz bőrre való archidratálót, hogy megőrizzük a nedvességet és segítsünk fenntartani a bőr védőgátját. Azonban, mint minden bőrápoló termék esetében, itt is a következetesség a kulcs – tehát érdemes ragaszkodni a rendszeres hidratáláshoz, ha teljes mértékben ki szeretnénk aknázni az arcápoló krém előnyeit. Ha többet is szeretne megtudni, látogasson el a bőrgyógyászatban alkalmazott kezelésekhez hasonló hidratálásról szóló útmutatónkra.
   
 • Amikor a legjobb hidratáló készítményt keressük száraz bőrre, fontos, hogy olyan nappali termékeket válasszunk, amelyek hidratáló hatásúak és széles spektrumú fényvédelmet nyújtanak, mint például a CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion With Sunscreen. Ez az SPF-fel ellátott, nem komedogén hidratáló krém nagyszerű nappali választás minden bőrtípus számára, beleértve a száraz bőrt is. Széles spektrumú SPF 30-at és InVisibleZinc™ technológiát tartalmaz, és a ceramidok, a hialuronsav, és a niacinamid is megtalálható benne. A CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion segít megvédeni a bőrt az UVA- és UVB- sugaraktól és nem hagy fehér foltokat az arcon. A The Skin Cancer Foundation, is ajánlja, tehát egész évben nyugodtan használhatjuk az egészséges bőrünkért felelős napi ápoláshoz SPF-fel ellátott hidratáló krémként.
 • Amikor éjszakai arckrémet választunk száraz bőrre, fontoljunk meg egy olyan terméket, amely segít hidratálni, nyugtatni és megnyugtatni a bőrt alvás közben, mint például a CeraVe PM Facial Moisturizing Lotion. Ez a gazdag, mégis könnyű éjszakai krém több okból is kiváló választás. A bőrgyógyászokkal együttműködve kifejlesztett, illatmentes formula jótékony éjszakai összetevőket tartalmaz, köztük niacinamidot. Segít hidratálni, elősegíti a bőr puhább textúráját, és egész éjszaka folyamatosan biztosítja a bőr számára a szükséges nedvességet. A három alapvető fontosságú ceramiddal ellátott archidratáló rendszeres használat mellett segít fenntartani a bőr védőrétegét is.
   
 • 1. Spada F, Barnes TM, Greive KA. „Skin hydration is significantly increased by a cream formulated to mimic the skin's own natural moisturizing systems” (A bőr hidratáltságát jelentősen növeli a bőr saját természetes hidratáló rendszerének imitálására kifejlesztett krém). Clin Cosmet Investig Dermatol. 2018 okt. 15;11:491-497. doi: 10.2147/CCID.S177697. PMID: 30410378; PMCID: PMC6197824.
  2. Imokawa, G et al. „Decreased level of ceramides in stratum corneum of atopic dermatitis: an etiologic factor in atopic dry skin?” (Csökkent ceramidszint a stratum corneumban atópiás dermatitisben: etiológiai tényező az atópiás száraz bőrben?). The Journal of investigative dermatology vol. 96,4 (1991): 523-6. doi:10.1111/1523-1747.ep12470233
  3. „Dry Skin - Symptoms and Causes” (Száraz bőr – tünetek és okok).” Mayo Clinic, 2022. jan. 25.
   
Message
Download Chrome