SPF
CLEANSE LIKE A DERM

Mit tegyünk és mit ne tegyünk a bőrtisztítás során?

A helytelen tisztítás megzavarhatja a bőr védőrétegét és kellemetlen, feszülő és száraz érzetet hagyhat a bőrön. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a tisztításból, most megosztjuk a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy mit érdemes tenni és mit nem a tisztítási rutin során a hidratált, egészségesnek látszó bőrért.

1. Találjuk meg a megfelelő tisztító formulát

Ezt tegyük: válasszunk tisztítót a bőrtípusunk alapján

Nem minden arclemosó jó mindenkinek. A bőrtípusunknak megfelelő legjobb arclemosó kiválasztása segíthet hatékonyan tisztítani a bőrt nem kívánt mellékhatások (például érzékenység, hámlás vagy viszketés) nélkül.

Ne tegyük: ne válasszunk durva, szárító formulákat

Egyes tisztítók durva, szárító összetevőket tartalmaznak, amelyek gyengíthetik a bőr védőrétegét. A CeraVe tisztítók alkohol, szulfátok és illatanyagok nélkül készültek, hogy segítsenek gyengéden tisztítani a bőrt, kiszárítás nélkül.

Cleanse like a derm

2. Találjuk meg az ideális tisztítási gyakoriságot

Bár mindenki bőre egyedi, van néhány általános tudnivaló, amely segíthet eldönteni, milyen gyakran mossuk meg az arcunkat. Ha segítségre lenne szükségünk a bőrünk egyéni igényeinek megfelelő ideális gyakoriság megtalálásához, forduljunk az orvosunkhoz vagy egy bőrgyógyászhoz.

Cleanse like a derm

Ezt tegyük: Tisztítsuk meg az arcunk naponta kétszer és izzadás után

Legyünk következetesek a napi kétszeri tisztítással: egyszer reggel és egyszer este. Fontos továbbá, hogy edzés vagy bármilyen olyan tevékenység után, amely miatt erősen megizzadunk megtisztítsuk a bőrünket.

Ne tegyük: Ne mossunk túl gyakran (vagy nem elég gyakran) arcot

A túlzott és a túl kevés tisztítás egyaránt hatással lehet a bőrünk megjelenésére. A túl gyakori arcmosás megfoszthatja a bőrt a fontos nedvességtől, míg a nem elég gyakori tisztítás a pórusokat eltömítő szennyeződések, olajok és baktériumok felhalmozódását okozhatja.

3. Kövessük a bőrgyógyászok tanácsait

Ezt tegyük: hallgassunk a szakértőkre és szükség esetén kérjünk segítséget

Ahogy fentebb említettük, a durva tisztítók károsíthatják a bőr védőrétegét, beengedve az irritáló anyagokat és kizárva a nedvességet. Javasoljuk, hogy olyan bőrgyógyász által ajánlott bőrápolási márkát válasszunk, amelynek gyengéd tisztítói el tudják távolítani az olaj, a szennyeződéseket és a sminket a bőr védőrétegének veszélyeztetése nélkül.

Az is fontos, hogy amennyiben szükséges forduljunk bőrgyógyászhoz. A bőrgyógyász segíthet megválaszolni a konkrét bőrproblémákkal kapcsolatos kérdéseket, és szükség esetén szakmai útmutatást vagy kezelési lehetőségeket kínálhat.

Ne tegyük: ne hagyjuk ki a hidratáló krémet és a fényvédőt arclemosás után

A tisztító mellett a hidratáló krém és a fényvédő is két alapeleme a bőrápolási rutinnak. A hidratáló krém segít hidratálni a bőrt és megelőzni a nedvességvesztést, míg a fényvédő segít védeni a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól. Néha a hidratáló és a fényvédő egyetlen termékben is kapható, mint például a CeraVe Hidratáló arckrém SPF fényvédelemmel.

Találja meg a bőrtípusának megfelelő CeraVe tisztítót

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  • A tisztító olyan bőrápolási termék, amelyet arra terveztek, hogy kíméletesen eltávolítsa az olajat, a szennyeződéseket, az izzadságot, az elhalt hámsejteket és a sminket a bőr felszínéről. Ezek a szennyeződések aztán vízzel leöblíthetők. Egy jó tisztító segít megelőzni a maradékok felhalmozódását, miközben támogatja is a bőr védőrétegét.

    Minden CeraVe tisztító három alapvető fontosságú ceramidot tartalmaz, amelyek rögzítik a nedvességet és segítenek fenntartani a bőr védőgátját. Emellett olyan jótékony összetevőket tartalmaznak, mint például a niacinamid, a hialuronsav és a szalicilsav, amelyek segítenek megcélozni az egyes bőrproblémákat és támogatják az egészséges megjelenésű bőrt.

  • Ideális esetben naponta kétszer mossunk arcot, egyszer reggel és egyszer este. Megfontolandó a tisztítás minden olyan tevékenység után is, amikor az arc megizzad. Fontos azonban észben tartani, hogy mindenki bőre egyedi és a tisztítás gyakorisága a bőr igényei alapján változhat. Ha kétségeink vannak, beszéljünk bőrgyógyásszal a tisztítás gyakoriságáról.
  • Ez tisztítótól függ. Mindig olvassuk el figyelmesen a termék címkéjét és tartsuk be a használati utasításokat. Arcmosáskor ne feledjük a tisztítót körkörös mozdulatokkal, az ujjbegyeinkkel felvinni (nem túl erősen dörzsölve). Ezután alaposan öblítsük le a tisztítót langyos vízzel és egy tiszta, puha törülközővel kíméletesen itassuk fel a bőrről a nedvességet.
  • Sajnos a víz nem elég a bőr alapos megtisztításához és az olajok megfelelő feloldásához. Ennek az az oka, hogy a bőrön a nap folyamán felhalmozódó "piszok" nagy része nem vízben oldódó, vagyis vízzel nem bontható le.
  • Általában a legjobb, ha tisztításkor kerüljük a túlzott hideget vagy meleget. A gőzölgő, forró víz eltávolíthatja a jótékony olajokat a bőrről és gyengítheti a bőr nedvességgátját. Ez súlyosbíthatja a szárazságot, és a bőr kellemetlen érzetű lehet tisztítás után - különösen a száraz vagy érzékeny bőrtípus esetén. Helyette mérsékelt, langyos hőmérsékletű víz ajánlott. Ez segíthet a bőrünk nyugtatásában és kiegyensúlyozottságában.
  • A zuhanyzás közbeni arcmosás teljesen jó, amennyiben bőrgyógyászok által jóváhagyott arctisztítót használunk, kíméletesen és tiszta kézzel és ujjbegyekkel. Próbáljuk meg elkerülni a túl hosszú ideig tartó, forró vizes zuhanyzást, mivel ez a bőr kiszáradását okozhatja.
  • A túl agresszív dörzsölés nem tisztítja mélyebben a bőrt. Épp ellenkezőleg: ez tulajdonképpen bőrpírt vagy irritációt okozhat. A durva dörzsölés a bőr tisztítása utáni szárításkor sem szükséges. A durva anyagok használata irritálhatja a bőrünket.
Message
Download Chrome