SPF
healing ointment

Áttekintés

Számos tényező hozzájárulhat ahhoz, bőrünk szárazzá, dehidratálttá váljon, például a hideg, száraz időjárás, a durva tisztítószerek vagy a túlzásba vitt fürdés. Végső soron ezt a bőrproblémát a bőr legkülső rétegének (más néven a bőrbarriernek) a vízvesztesége okozza. Ha a bőr természetes nedvességgátja megsérül, akkor a víz túl gyorsan elpárologhat a bőr felszínéről. Ennek eredménye gyakran a száraz, hámló vagy érdes szerkezetű bőr, amely feszülő, viszkető és kellemetlen érzést kelt. A CeraVe Advanced Repair kenőccsel – egy kifejezetten a nagyon száraz, érdes bőrre kifejlesztett intenzív kenőccsel – segíthetünk bőrünknek megtartani a vizet és megóvni a bőr védőgátját. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy mi teszi ezt a száraz bőrre kifejlesztett kenőcsöt kiemelkedővé, és megmutatunk öt különböző módot arra, hogyan használhatjuk gyógyító balzsamként a bőrápolásban.

A CeraVe Advanced Repair kenőcs alapjainak megértése

  • A száraz bőr akkor fordul elő, amikor bőrünk nem rendelkezik elegendő nedvességgel ahhoz, hogy hatékonyan gondoskodjon a hidratáltságáról.
  • A CeraVe Advanced Repair Ointment kenőcs intenzív kezelést biztosít a nagyon száraz bőr számára, elősegítve a nedvesség megkötését, miközben védi a bőrt a túlzott vízveszteségtől.
  • A CeraVe Advanced Repair kenőcsöt használhatja hidratáló testápolóként, intenzív éjszakai kezelésként a nagyon száraz bőrre, vagy helyi kezelésként a száraz, hámló foltokra.
  • Gyógyító kenőcsünk enyhíti a bőrirritációt és segít megóvni a bőrt a külső hatásoktól, valamint helyreállítja az extrém szárazság miatti repedezettséget, horzsolást és hámlást.

Mi is az a kenőcs?

Mielőtt belemerülnénk a száraz bőrre kifejlesztett kenőcsünk használatának rejtelmeibe, vizsgáljuk meg gyorsan, hogy mi is az a kenőcs (és hogyan segítheti a bőrünket). Általánosságban elmondható, hogy a kenőcsök gazdag, sűrű állagú bőrápoló termékek, amelyeket arra terveztek, hogy enyhítsék a bőrproblémákat, mint például a szárazság, a kisebesedés és az irritáció. Általában okkluzív és lágyító tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek megvédeni a bőrt. A kenőcsök vastag, sima, szinte szilárd textúrájukban a balzsamokra hasonlítanak, és általában olaj alapúak (nem pedig vízalapúak). Sok esetben vazelint (más néven puha paraffint vagy petrolátumot) tartalmaznak, amely a rendelkezésre álló leghatékonyabb okkluzív hidratálószerek közé tartozik. Tanulmányok szerint a vazelin 99%-kal csökkenti a transzepidermális vízveszteséget (transepidermal water loss, TEWL), jobban, mint bármely más okkluzív hidratáló.1

A CeraVe Advanced Repair kenőcs 49,5% vazelint, valamint három alapvető  ceramidot, pantenolt, és hialuronsavat tartalmaz. Nyugtatja, védi és hidratálja a rendkívül száraz bőrt, ráadásul nem komedogén, vagyis nem tömíti el a pórusokat. Ez a kenőcs olyan védőréteget képez, amely akár nyolc órán át segít a bőr védőgátjának működését fokozni. Emellett nem zsíros, nem tartalmaz illatanyagot, és minden bőrtípusra alkalmas, beleértve az érzékeny bőrt is.

5 módszer a nagyon száraz bőrre kifejlesztett CeraVe Advanced Repair kenőcs használatára

Mivel a száraz, hámló bőr bárhol megjelenhet a testünkön, ideális, ha van egy olyan kenőcsünk, amit szintén bárhol használhatunk. A CeraVe Advanced Repair kenőcsöt úgy fejlesztettük ki, hogy segítsen megnyugtatni és védeni a nagyon száraz bőrt, bárhol is forduljon elő - az arc érzékeny bőrétől kezdve a könyök, térd és láb vastagabb bőréig. Olvasson tovább, és fedezze fel a száraz bőrre való, sokoldalú kenőcs általunk legjobbnak tartott felhasználási módjait az arcon és a testen is.

 

1. Napi hidratáló krém

Általában azt szoktuk javasolni, hogy a mindennapi hidratáláshoz testápoló krémet vagy testápolót használjunk. Ha azonban rendkívül száraz a bőrünk, néha jól jöhet erre a célra egy kenőcs is (csak győződjünk meg róla, hogy a készítmény napi használatra alkalmas). Íme, így hozhatjuk ki a legtöbbet a száraz bőrre való kenőcsből, ha testápoló krémként használjuk:

 

  1. Zuhanyozás: A szárazság minimalizálása érdekében törekedjünk arra, hogy a zuhanyzás ne tartson sokáig (10 percnél rövidebb idő az ideális), és használjunk langyos vizet – a túl forró víz károsíthatja a bőrbarriert, és így még szárazabbá teheti és irritálhatja a bőrt. Ha éppen nem esedékes a zuhanyzás, akkor elegendő egy kis vizet fröcskölnünk a bőrünkre.
  2. Törölközés: Amikor kilépünk a zuhany alól, egy tiszta, puha törülközővel óvatosan töröljük le a felesleges vizet a bőrünkről.
  3. Hidratálás: Vigyük fel a kenőcsöt vékony, egyenletes rétegben a száraz, intenzív ápolást igénylő területekre. Hagyjuk, hogy a kenőcs teljesen beszívódjon, mielőtt felöltözünk.

 

2. Intenzív éjszakai kezelés

Ha gyakran küzdünk száraz, hámló bőrrel az arcunkon, enyhülést keresve talán már találkoztunk a slugging” kifejezéssel. A slugging egy bőrápolási trend, amelynek lényege, hogy lefekvés előtt vékony, egyenletes rétegben egy okkluzív kenőcsöt kenünk fel az arcunkra, hogy segítsen megkötni a nedvességet, és simább, teltebb megjelenést kölcsönözzünk bőrünknek. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a sluggingból, a szokásos éjszakai bőrápolási gyakorlatunk után simítsunk egy vékony réteg CeraVe Advanced Repair kenőcsöt a tiszta bőrre. Reggel töröljük le a felesleges kenőcsöt, és a szokásos módon végezzük el a reggeli bőrápolást, természetesen egy alapos tisztítással kezdve.

Megjegyzés: Ne feledjük, hogy a slugging nem alkalmazható olyan hatóanyagok használata esetén, mint a retinol vagy a tejsav. A slugging lezárja a nedvességet, ugyanakkor lezárhatja ezeket az összetevőket is, és nem kívánt irritációt eredményezhet.

 

3. A száraz foltok célzott kezelése

A különösen száraz területeket hatékonyan kényeztethetjük a CeraVe Advanced Repair kenőcs alkalmazásával. Csupán annyit kell tennünk, hogy a szokásos arckrém alkalmazása után a kenőcsöt a száraz foltokra kenjük, ezáltal a bőrbe zárva a nedvességet ott, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 

4. A bőrirritáció enyhítése

A bőr érzékenységet és az irritációt – csakúgy, mint a bőrszárazságot – a meggyengült bőrbarrier okozhatja. A nagyon száraz bőr ezért kellemetlen érzéssel, viszketéssel vagy feszüléssel járhat együtt. A CeraVe Advanced Repair kenőcs használata a száraz, irritált területeken segíthet megnyugtatni és hidratálni a bőrt, valamint megvédi azt a külső stresszhatásoktól, amelyek hozzájárulhatnak a további irritációhoz. Bizonyos esetekben az Advanced Repair Ointment használata még a bőr természetes gyógyulási folyamatát is felgyorsíthatja. Ráadásul a nyugtató formulát kifejezetten a károsodott bőrre fejlesztettük ki, és nem tartalmaz színezéket, lanolint vagy illatanyagot.

 

5. A repedezett sarkak ápolása

Ha sokat állunk vagy sétálunk, a sarkunk bőre berepedezhet és felszakadhat, különösen akkor, ha a bőrünk már eleve száraz. Míg a talp hámlasztása segíthet eltávolítani a megkeményedett, elhalt bőrt, a hidratálás kulcsfontosságú a bőr túlzott kiszáradástól való megóvásában. A Mayo Clinic  azt javasolja, hogy a száraz sarkakra kenjünk vazelintartalmú hidratálót, hogy segítsen megkötni a nedvességet és korlátozza a transzepidermális vízveszteséget (transepidermal water loss, TEWL).2 Az extra adag hidratálás érdekében azt javasoljuk, hogy lefekvés előtt kenjünk egy vastag réteget a CeraVe Advanced Repair gyógyító kenőcsből a tiszta, nedves talpunkra, majd húzzunk a lábunkra egy pár pamutzoknit, hogy a nyugtató balzsam jobban beszívódjon (és hogy nehogy megcsússzunk!). Ez segít abban is, hogy a kenőcs ne kenje össze az ágyneműt).

 

6. Ajakbalzsam a száraz, kicserepesedett ajkakra

A CeraVe Advanced Repair kenőcs a nagyon száraz, kicserepesedett ajkak enyhítésére is használható. Egyszerűen tegyünk egy keveset a CeraVe Advanced Repair kenőcsből az ujjbegyünkre, és használjuk ajakbalzsamként. Szükség szerint ismételjük meg a nap folyamán, amikor észrevesszük, hogy száraznak érezzük az ajkainkat. Az is előnyös lehet, ha lefekvés előtt kenjük ezt száraz bőrre kifejlesztett kenőcsöt a kicserepesedett ajkakra, így azok alvás közben is hidratáltak maradnak.

 

Ha segítségre van szüksége az adott bőrtípusnak és bőrproblémáknak megfelelő termékek kiválasztásában, használjaFind My Skincare Solutioneszközünket.

Hivatkozások

  1. Harwood A, Nassereddin A, Krishnamurthy K. „Moisturizers(Hidratálók). [Frissítve: 2021. június 2.] In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan.
  2. Torborg, Liza. „Mayo Clinic Q and A: Take steps at home to manage dry, cracked heels(Mayo Clinic kérdések és válaszok: A száraz, repedezett sarok kezelése érdekében tehető otthoni lépések). Mayo Clinic News Network, 2018. December 25.
Message
Download Chrome